15 dec

Van 't Riet Running Dinner 2012 levert € 12.000,- op voor goede doelen

Afgelopen vrijdagavond 30 november 2012 was het Van 't Riet Running Dinner 2012. Een evenement dat in het teken stond van het inzamelen van geld voor Stichting Lijn 5, De Waerden en Stichting De Roode Eenhoorn. Mede dankzij alle deelnemers van de avond en de veiling zijn wij trots om te melden dat we € 12.000,- aan de goede doelen kunnen schenken.

Een avond die in het teken staat van culinair genieten en geld inzamelen voor het goede doel. Mooi om te zien is dat, naast de leden van de Junior Kamer Heerhugowaard, ook vele andere organisaties zich in deze uitdagende tijden belangenloos inzetten. Met als hoofdsponsor Van ‘t Riet Assurantie Advies BV werd het Running Dinner dit jaar omgedoopt tot het Van ‘t Riet Running Dinner 2012.

Uitverkocht
Het principe van het Running Dinner is dat vele gasten in meerdere restaurants op één avond gelijkertijd dineren. Na twee gerechten stapt iedereen de bus in en draait de groep als carroussel door naar het volgende restaurant. Al weken voor de bewuste avond waren alle tafels geheel uitverkocht. ‘Dit is waarschijnlijk te wijden aan de goede naam die we hebben opgebouwd de laatste jaren’, verteld Martijn Boereboom, projectleider van het Van ‘t Riet Running Dinner 2012.

‘Uitverkocht’ betekent dat in totaal 180 gasten tegelijkertijd van een hoogwaardig diner voorzien worden. Alles volgens een uitermate strak schema en in nauw onderling overleg tussen de restaurants.

Vacanza
Naast dat het opvallend is dat het evenement zo snel uitverkocht was in deze uitdagende tijden, viel het ook zeker op dat alle gasten bijzonder gekleed waren. Als thema voor deze avond was namelijk gekozen voor Vacanza, oude Italiaanse sferen met een vleugje maffia.

Witte smokings met een zwarte stropdas, een klein hoedje en een snor, die vele gasten in de maand November - gekoppeld aan de actie Movember - speciaal hadden laten staan, was het gemiddelde beeld.

Restaurants
Naast de algehele organisatie voor het evenement nemen de drie deelnemende restaurants een belangrijk deel in. Dit jaar mochten Hotel-Restaurant Babylon, Restaurant ‘t Bakkershuys en restaurant Wonders hun kookkunsten vertonen. Naast een vooraf afgestemde constante kwaliteit was de ‘tijd’ een grote uitdaging. Exact op tijd diende ieder restaurant haar 60 gasten van het eerste en tweede gerecht te voorzien. Na het tweede gerecht stapten alle gasten in de bus en reden in carrousselvorm naar het volgende restaurant. In de tussentijd dienden de tafels afgehaald én opnieuw gedekt te worden om de volgende 60 gasten te ontvangen voor hun twee gerechten.

Nadat alle gasten de diverse gerechten in ieder restaurant hadden genuttigd, werd iedereen opnieuw verwelkomd in Hotel- Restaurant Babylon voor een mooi afsluitend feest.

Veiling
Alvorens het feest daadwerkelijk los kon gaan werd er eerst een uitgebreide veiling gehouden. Met kleine en grote kavels zodat iedereen mee kon bieden. Van een kistje sinaasappelen tot en met complete vakanties, vele verschillende objecten werden aangeboden. Ook de kavels werden vaak belangenloos door verschillende organisaties aangeboden zodat er een optimaal bedrag naar de goede doelen kon gaan.

Overige nieuwsberichten

JCI Heerhugowaard Bowling Event 2013

Vrijdag 8 november is het JCI Heerhugowaard Bowling Event! Er zijn bijna 50 teams die strijden om de prijzen. Een fantastisch aantal waar we als JCI Heerhugo...

lees meer »

Traplift gerealiseerd bij De Roode Eenhoorn

Stichting De Roode Eenhoorn heeft een cheque van € 4.000,- in ontvangst mogen nemen voor de aanschaf van een traplift. Het bedrag is ingezameld tijdens ...

lees meer »

Kinderen De Waerden blij met de cheque van € 4.000,-

Stichting De Warden heeft een cheque van € 4.000,- in ontvangst mogen nemen voor de aanschaf van een televisie met spelcomputer voor drie verschillende ...

lees meer »

Lijn 5 kan aanschaf iPads realiseren

Stichting Lijn 5 heeft een cheque van € 4.000,- in ontvangst mogen nemen. Het bedrag is ingezameld tijdens het Van 't Riet Running Dinner. Stichting Lij...

lees meer »